Νέα εγκατάσταση ηλεκτροστατικής βαφής

140
Νέα εγκατάσταση ηλεκτροστατικής βαφής

Το 2023 αποτέλεσε άλλη μια χρονιά για την AR-CON Hellas ΑΒΕΕ, κατά την οποία δε σταμάτησε να εξελίσσεται, να εμπλουτίζει τον εξοπλισμό της και να επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες, δημιουργώντας ταυτόχρονα και επιπλέον θέσεις εργασίας.

Τη νεότερη προσθήκη αποτέλεσε η εγκατάσταση ηλεκτροστατικής βαφής της εταιρείας KIGO O.E, η οποία είναι η δεύτερη κατά σειρά στις εγκαταστάσεις μας. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο, αυτόματο σύστημα ηλεκτροστατικής βαφής που βασίζεται στη μεταφορά των προς βαφή μεταλλικών αντικειμένων μέσω εναέριας μεταφοράς. Τα αντικείμενα αναρτώνται κατά σειρά και προωθούνται στο θάλαμο χημικής προ-επεξεργασίας και, αφού ολοκληρωθούν όλα τα στάδια καθαρισμού, εισέρχονται στο στεγνωτήριο. Στη συνέχεια, τα αντικείμενα κατευθύνονται στην καμπίνα ηλεκτροστατικής βαφής, η οποία είναι εξοπλισμένη με ρομπότ αυτόματης βαφής. Μετά την ολοκλήρωση της επικάλυψης των αντικειμένων με πούδρα ηλεκτροστατικής βαφής, εισέρχονται στο φούρνο για να ακολουθήσει η διαδικασία του πολυμερισμού και να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ο μονοκυκλώνας που συμπεριλαμβάνεται στην εγκατάσταση δίνει τη δυνατότητα για ανακυκλοφορία της πούδρας, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο ανάκτηση της πούδρας περίπου στο 95%. Διαμέσου του μονοκυκλώνα καταλήγουν τα μικρότερα σωματίδια της πούδρας στο απορροφητικό, όπου και φιλτράρονται, διασφαλίζοντας έτσι καθαρό και φιλτραρισμένο εξαγόμενο αέρα και, κατά συνέπεια, ένα υγιεινό περιβάλλον εργασίας.

Με το αυτόματο σύστημα μεταφοράς να αγγίζει την ταχύτητα του 1.5 m/λεπτό, η AR-CON Hellas ΑΒΕΕ επέκτεινε τις παραγωγικές της δυνατότητες και θέτει τις βάσεις για ακόμα μεγαλύτερους στόχους στο μέλλον.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)